Terapibassäng

vuxna och barn som badar i terapibassängen.

Föredrar du att ta det lugnt i en varmare miljö eller om du har små barn som behöver varmare vatten är terapibassängen ett alternativ. 

Vattnet i terapibassängen har en temperatur på ungefär 34 grader. Det beror på att bassängen främst nyttjas av människor med reumatiska besvär och familjer med små barn som behöver varmare vatten.

Det finns många föreningar som har verksamhet i terapibassängen och därför kan det vara svårt för dig att få tillgång till bassängen. Om du inte är med i någon vattengympagrupp har du tillgång till terapibassängen endast under vissa speciella tider.

Bassängen är ungefär fyra meter bred och sju meter lång och vi rekommenderar att det inte badar mer än tio personer samtidigt så att reningsverket hinner med att rena vattnet ordentligt.

På den grundaste delen av bassängen är det en meter djupt och på den djupaste delen är det nästan en och en halv meter till botten.

Innan man använder våra bassänger och speciellt terapibassängen är det väldigt viktigt att du duschar och tvättar dig ordentligt. Annars hamnar små smutspartiklar i vattnet och det gör att mer klor måste användas, det vill vi undvika.

Även smink och hårspray eller liknande hårvårdsprodukter har en negativ inverkan på klorets förmåga att rena vattnet. Allt detta förhindras om du duschar och rengör dig noga innan du använder bassängerna. Du blir även ett gott föredöme för alla andra som besöker simhallen.

Relaterad information