Lek- och aktivitetsområden

Storumans kommun har under några år arbetat med att utveckla och förbättra beståndet av lek- och aktivitetsparker i tätortsområdena Storuman, Stensele, Tärnaby och Hemavan. Nedan har vi listat områdena som är öppna för allmänheten året runt. Välkommen till våra lek- och aktivitetsområden!

Timotejvägen i Storumans samhälle

Lek- och aktivitetsparken på Timotejvägen ligger centralt i villaområdet på Vallnäs. Här finns parkour, basketkorg, gungor, lekstuga och klassisk lekplatsutrustning. Delvis tillgänglighetsanpassad.

Lek- och aktivitetspark Timotejvägen på Google maps

Vallnäsvägen i Storumans samhälle

I anslutning till ett grönområde på Vallnäs ligger en klassisk lekplats med lekutrustning som passar även mindre barn med bland annat en bebisgunga. Vintertid finns här också en fin pulkabacke.

Storumans skidstadion

Vid Storumans skidstadion finns ett lek- och aktivitetsområde med en hinderbana i naturmaterial, en linbana, gungor, klätterredskap och mycket annat kul. Här finns fina skidspår på vintern och flera grillkojor och buor att elda, fika och grilla i. 

Lek och aktivitetspark skidstadion på Google maps

Lek- och aktivitetspark Blå kupan, Stensele

I anslutning till Blå Kupan i Stensele finns en pumptrack, cykelbana, gungro, fotbollsplan och annan lekutrustning. Det här området passar extra bra för dig som vill cykla och göra roliga trick med cykeln.

Lek- och aktivitetspark med cykeltema Stensele

Lek- och aktivitetsområde Parkgatan Stensele

Centralt i Stensele finns en lekplats vid ett grönområde med klassisk lekplatsutrustning, gungor och klätterställning. 

Lek- och aktivitetspark Bygdevägen Stensele

I östra Stensele finns en lekplats vid ett grönområde med klassisk lekplatsutrustning, gungor och klätterställning. 

Lek- och aktivitetspark Bygdevägen Stensele på Google maps

Lek- och aktivitetsområde i Tärnaby

Vid förskolan Granen i östra delen av tärnaby finns en lek- och aktivitetspark med bland annat hinderbana i naturmaterial, gungor och klätterutrustning. 

Lek- och aktivitetsområde i Hemavan

I Hemavans centrum i anslutning Till Bayhill centrum finns ett lek- och aktivitetsområde med klassisk lekplatsutrustning. Här finns också möjlighet till fika, mat och shopping i närliggande butiker och restauranger. 

Publicerad den 13 juli 2021