Nyheter

Ansök om vindkraftspengar

Vattenfall undersöker möjligheterna att etablera vindkraftverk på fem höjder i ett område som kallas för Sandselehöjderna inom Sorsele och Storumans kommuner. Blir vindkraftsparken verklighet finns det möjlighet för din förening att söka utvecklingsmedel.

Bolaget har utlovat stöd motsvarande 10 000 kr/verk och år samt en miljon för direkt utbetalning om vindkraftsparken byggs. Den första utlovade miljonen ska nu fördelas av Sandselehöjderna vind ekonomisk förening och vi välkomnar därför ansökningar ur 2017 års medel. Sökberättigade är registrerade föreningar och företag i Sorsele och Storumans kommuner. För vårens ansökningsomgång behöver vi din ansökan senast den 1 juni 2017.

Föreningen ska fördela 215 000 kr/år under de första fyra år som en eventuell vindkraftspark projekteras, 85 procent till Sorsele och 15 procent till Storuman. Ansökningsformulär finns på hemsidan Sandselehojderna och där finns även mer information om skallkrav med mera. Vi kommer att prioritera närhet till projektområdet, grad av medfinansiering, samverkan och lokal nytta. 

Sollidens skoterklubb, Storumans idrottsklubb, Gardejaur intresseförening och Luspens ryttarförening är några föreningar som fått beviljade medel från Sandselehöjderna Vind. Klicka på länken nedan för att se hela listan med föreningar och vad pengarna ska användas till. Tveka inte att söka om du har idéer för din förening!

Beviljade medel från Sandselehöjderna (länk öppnas i nytt fönster)

sandsele logga

Publicerad den 23 maj 2017