Nyheter

Årets kommunbo och årets vildman

Tomas Larsson på AFA är årets kommunbo.

Traditionsenligt delades det ut pris för årets kommunbo och årets Vildman under Storumandagarna. Det är PR-föreningen Vildmannen som delar ut priserna och Vildmannen kröns och får sitta på den berömda tronen.

Årets kommunbo har röstats fram av allmänheten och vinnaren är i år Tomas Larsson som i 22 år arbetat på kommunens verksamhet AFA, arbete för alla. Motiveringen lyder: För sitt fantastiska arbete med AFA. Tålmodigt har han tagit hand om arbetslösa ungdomar i samhället”.

– Det är värt så mycket om man kan hjälpa en tjej eller kille som hamnat snett att komma tillbaka in i samhället, värt mer än att snickra hundra älgtorn. AFA behövs, vi ställer upp för de unga och nu också för de äldre genom bland annat fixartjänster, säger Tomas Larsson.

Årets Vildman blev Martin Bergman med motiveringen ”Med enastående entreprenörsanda och affärsförmåga har Martin Bergman efter långvarigt arbete med lokalt mathantverk satt Vilhelmina och Lappland på den kulinariska kartan.” Vi gratulerar årets kommunbo och årets vildman!

Martin Bergman.jpg

Publicerad den 1 juli 2024