Nyheter

Årets FKUN-stipendiater

Ralf Arklöf och Ida Larsson

Under söndagen på Storumandagarna delades årets stipendium från fritids- kultur och utbildningsnämnden ut. Förutom äran och ett diplom får vinnarna som nominerats av allmänheten även 5 000 kronor vardera.

Det ena stipendiet går till Ralf Arklöf, Stensele Sportklubb med motiveringen: ”Han har trots nästan vuxna barn år efter år engagerat sig för även nästa generations barn genom att vara väldigt drivande för barn och ungdomsidrott.

Trots sitt hektiska schema så är han alltid först på plats och gör mer än vad situationen kräver. Han lägger ribban på en väldigt bra nivå och lyckas se det roliga i ideellt arbete, vilket smittar av sig på de runt omkring.

Utan Ralfs brinnande engagemang hade det varit en lite större uppförsbacke att ordna arrangemang. Ralf skulle jag beskriva som lättsam, målinriktad, drivande och positiv. En perfekt ledamot och arrangör som löser både små och stora problem!”

Det andra stipendiet går till Ida Larsson, Tärna IK Fjällvinden med motiveringen: "Jobbat många år i klubben, omkring 25 år, som tränare, ledare, fixare, peppare och nu som ordförande i längd- och löparsektionen.

Har skött tävlingar, tidtagning, m.m. och satt banor för längdskidor och löpning under årens lopp. Var den som hjälpte den nu framlidne Erland Dahlberg, som var tävlingsgeneral för Fjällvindenterrängen på 90-talet och i början av 2000-talet, och höll igång tävlingen i mångt och mycket själv innan fler började kunna hjälpa till och idag blomstrar den igen.

Ida, som också hunnit med att fostra tre barn, tävlade själv som ung och har haft med barnen i idrotten på deras egna villkor. Ena dottern ska i höst börja skidgymnasiet i Lycksele och delvis kan man tänka att alla mil och tävlingshelger de kört på under åren bidragit starkt. Att åka på tävlingar från Tärna varje nästan varje helg under vintern med långa resor och övernattningar kräver engagerade föräldrar."

Vi säger stort grattis och tackar för era ovärderliga insatser i föreningslivet!

Publicerad den 1 juli 2024