Nyheter

Vintrig landskapsvandring i Hemavan Tärnaby

Bild på kronprinsessan Victoria

Den 25 april kom kronprinsessan Victoria på besök till Hemavan Tärnaby för att genomföra en landskapsvandring. I ett vintrigt fjällväder åkte hon skidor tillsammans med journalister, fotografer och skolbarn från Skytteanska skolan.

Under dagens späckade program hann hon med att titta på Ingemar Stenmarks mössor, morgongympa på Skytteanska skolan, guidning i Tärnaby med Lars Mattsson, besök på Sameskolan, leka samiska lekar med eleverna på sameskolan, besöka FIS-tävlingarna i Ingemarbacken, åka Hemavan Gondol, spana in Skytteanska skolans snögubbar på fjället i Hemavan och fika vid öppen eld.

Skidturen startade vid Hemavan Gondols toppstation och fortsatte upp mot Kobåset i ett ymnigt snöfall. Under skidturen blev det flera stopp för guidning av bland andra Andreas Karlsson, Erika Fjellgren och Morgan Karlsson. De berättade om fjällets natur, väder och samisk kultur.

Efter ytterligare några kilometers skidåkning mötte kronprinsessan Victoria upp ett härligt gäng förskolebarn från Björkens förskola för en sagostund i Plupps kåta. Med under dagen var ett dussintal journalister, fotografer och filmare. Hovet och kronprinsessan var mycket nöjda med besöket och tackade alla för en fantastiskt fin dag på fjället!

På Storumans kommuns facebook finns massor av bilder från dagens aktiviteter. 

Landskapsvandring Hemavan Tärnaby (länk öppnas i nytt fönster)

Publicerad den 26 april 2018