Nyheter

Rapport från enkätundersökning om gruvdrift

Under 2017 genomfördes en enkätundersökning som en del av projektet Regional Innovation in the Nordic Arctic and Scotland with a Special Focus on Regions with Large-Scale Projects (REGINA).

Syftet med projektet är att stödja utvecklingen av glesbefolkade områden och deras förmåga att kunna dra mer nytta av storskaliga naturresursprojekt. REGINA är ett treårigt projekt som startade i oktober 2015 och genomförs samtidigt i Finland, Norge, Sverige, Skottland, och Grönland. 

Studien utfördes i Storumans kommun i form av en enkätundersökning riktad till ett urval respondenter boende nära en befintlig eller potentiell gruvetablering i kommunens östra del. Svarsperioden var ungefär fyra månader och adresserna är hämtade ur kommuninvånarregistret.

Enkäten är skickade till invånare som är 16 år och äldre. 571 enkäter skickades ut till boende i mindre byar i närheten av en befintlig eller potentiell gruvetablering i Pauträsk, Barsele och Högland. Svarsperioden var den 19 januari till den 13 juni 2017. 217 svar inkom, varav 175 per post och 42 via internet. 

Ladda ner rapporten på länken nedan.

Rapport gruvenkät (pdf 1,1 mb, öppnas i nytt fönster)

Om du har frågor om rapporten, kontakta:

Karina Umander
0951-140 45
karina.umander@storuman.se

Publicerad den 23 februari 2018