Nyheter

Extra nämnd i FKUN

Måndag 16 april hade fritids- kultur och utbildningsnämnden ett extra sammanträde på grund av förändringar i grundskolans styrdokument. Bland annat ska moderna språk, tyska, franska och spanska, erbjudas redan på mellanstadiet. Det blir även utökad hem- och konsumentkunskap för mellanstadiet under hösten.

Förändringarna kommer att påverka skolornas organisation till exempel när det gäller tjänster, lokaler, nätverk och schemaläggning. Av den anledningen såg nämnden över möjligheten till ändrad skolstruktur från och med hösten 2018. Inriktningen på utredningen som nämnden låtet förvaltningen att ta fram var att årskurs 6 från Gunnarns skola och Stensele skola skulle gå på Centralskolan i Storuman.

Det har varit föräldramöten, personalmöten, samverkansmöten och ett stort engagemang från berörda elever under utredningens gång. Utifrån det som framkommit under dessa möten samt att nämnden anser att det behövs en ännu större utredning av ärendet, så beslutade en enig nämnd att behålla befintlig skolstruktur i Storumans kommun. Det blir därmed ingen flytt av några klasser in till Centralskolan.

Förvaltningen kommer nu att se hur vi på bästa sätt kan ordna undervisningen utifrån uppdraget i grundskolans styrdokument. Nämnden kommer att följa upp denna planering och första redovisning kommer 7 maj.

Protokollet från nämnden justeras den 17 april och finns sedan på kommunens hemsida att läsa i sin helhet.

Publicerad den 17 april 2018