Nyheter

Bilprovning etablerar i Tärnaby

Att besiktiga bilen har för kommunbor i framförallt de västra delarna varit både tidskrävande och dyrt då man tvingats resa upp till 30-35 mil för att ta sig till närmsta besiktningsstation. Detta problem kommer snart att få en efterlängtad lösning och det vill vi nu uppmärksamma.

Tisdag den 7 mars inviger infrastrukturminister Andreas Carlsson den nya mobila besiktningsstationen i Stockholm och vi följer invigningen på distans från hemmaplan. Den mobila verksamheten kommer 2023 att erbjuda besiktning i bland annat Särna, Funäsdalen, Arjeplog, Hede, Gäddede, Tärnaby och Överkalix.

Antalet orter kan komma att utökas. Planerad start för Opus är april och första ort som besöks är Särna. Mer information kommer framöver. Den mobila stationen kommer att utföra besiktningar av personbilar, lätta lastbilar, husvagnar, släp, motorcyklar samt fyrhjulingar (traktor b) upp till max 3 500 kg.

– Det här ser vi positivt på och välkomnar den nya verksamheten till Tärnaby. Storumans kommun har lyft den här frågan vid ett flertal tillfällen och nu är vi glada för att frågan äntligen har fått en lösning, säger Ulrik Dahlgren, (s) kommunstyrelsens ordförande.

– Mycket positiv nyhet med den mobila besiktningen, vi är glada över att våra medborgare i den västra delen av kommunen nu slipper att åka många mil i onödan för att besiktiga bilen, säger Ulf Vidman (m), kommunstyrelsens vice ordförande som också bor i Tärnaby.

Publicerad den 3 mars 2023