E-faktura och autogiro

E-faktura och autogiro

Brukar du få dina fakturor i ett kuvert? Du som är ansluten till en internetbank kan du nu få dina fakturor från Storumans kommun elektroniskt.

E-faktura

Storumans kommun erbjuder dig som är ansluten till en svensk internetbank att enkelt få dina fakturor, utan att behöva tömma brevlådan eller öppna kuvert..

Tjänsten innebär att räkningen elektroniskt skickas till din internetbank. När du loggar in på din internetbank får du ett meddelande om att det finns en räkning att betala. Klicka på e-fakturan och du får upp fakturan på skärmen.

Det enda du som kund behöver göra är att kontrollera och godkänna fakturan. Ingen annan kan förändra eller läsa räkningen. Du behöver inte skriva ut fakturan eftersom räkningen lagras elektroniskt hos banken.

Fördelar med e-faktura

Betalningen går säkert fram med angivande av OCR-nummer och bankgironummer utan att du behöver fylla i detta. Du kan läsa och betala dina räkningar var du än befinner dig så länge du har tillgång till en internetuppkopplad dator. Det är miljövänligt eftersom räkningarna aldrig behöver skrivas ut.

Du som vill kan även ansluta dig till autogiro och på så sätt göra det det enkelt att betala din e-faktura.

Hur gör jag för att ansluta mig till e-faktura?

Anmälan gör du via din internetbank, där du letar upp Storumans kommun i listan över de företag som erbjuder e-faktura. 

  • Vatten och renhållning anmäl dig på länken "Storumans kommun, tekniska"
  • Barnomsorg och äldreomsorg anmäl dig på länken "Storumans kommun" 
  • Hyresavier anmäl dig på länken ”Storumans kommun, hyror” hos din internetbank

Fyll i dina uppgifter. Klart!

Fastighets AB Umluspen

Du som hyr lägenhet av Fastighets AB Umluspen kan också få e-faktura. Anmälan gör du via din internetbank, där du letar upp Fastighets AB Umlupen i listan över de företag som är anslutna till e-faktura. För mer information gå in på Fastighets AB Umluspen

Autogiro

Autogiro gör det enkelt för dig att betala dina räkningar. Med autogiro betalas dina räkningar tryggt och säkert helt automatiskt på förfallodagen, under förutsättning att det finns täckning på ditt konto. Du slipper knappa in långa sifferrader i din dator, fylla i räkningar eller stå i kö för att betala.

Fakturan kommer som vanligt

Fakturan skickas ut till dig som vanligt, men det framgår på fakturan att beloppet dras via autogiro. Stämmer uppgifterna på fakturan behöver du bara se till att det finns tillräckligt stort belopp klockan 24.00 bankdagen före förfallodagen på det konto du har anslutit till autogiro.

Hur skaffar jag autogiro?

För närvarande måste du beställa blankett via vår ekonomiavdelning. Kontakta oss på 0951-140 00.

  • Vatten och renhållning "Storumans kommun, tekniska" har bankgiro 5239-2065
  • Barnomsorg och äldreomsorg har bankgiro 5427-3016

Hur säger jag upp mitt autogiro?

Tjänsten autogiro gäller tills vidare. Vill du avsluta ditt autogiro kontakta din bank.

Publicerad den 26 augusti 2019