Fordonsprogrammet samarbetar med MaskinLeverantörerna

Elever på luspengymnasiet
Foto: Roland Nilsson

Fordonsprogrammet på Luspengymnasiet har utsetts till samarbetsskola med den stora branschorganisationen MaskinLeverantörerna. Det innebär att utbildningen uppgraderas och eleverna får bättre möjligheter till praktikplatser och utveckling under studietiden.

Fordonsprogrammet på Luspengymnasiet uppgraderas med Maskinleverantörernas stöd till så kallad QMT (Qualified Machine Technician).

– Vi är en av 14 skolor i Sverige som får gå med i detta samarbete som kommer att ha stor betydelse för oss och inte minst för eleverna. Vi hoppas också att samarbetet kan vara ett sätt att få fler att se vilka möjligheter som finns om man väljer att studera fordonsprogrammet här på Luspengymnasiet, säger rektor Mikael Rombe.

MaskinLeverantörerna (ML) är branschorganisationen som representerar de företag som säljer olika typer av mobila arbetsmaskiner. elever som studerar på fordons- och transportprogrammet i någon av de skolor som ML samarbetar med, kan du välja inriktningen QMT som står för Qualified Machine Technician. QMT är en extra kvalificerad utbildning som maskinmekaniker, speciellt anpassad för mobila arbetsmaskiner

De skolor som är med i samarbetet får extra stöd både till elever och skola. Lärarna hålls uppdaterade i ny teknik och får möjlighet att gå olika vidareutbildningar inom maskinteknik. Företagen i branschen ser till att det finns moderna maskiner och utrustning i skolan för eleverna att utbilda sig på.

Samarbetet öppnar helt nya dörrar för Luspengymnasiets elever med möjligheter till utlandspraktik, betalda sommarjobb och studiebesök hos maskinleverantörer i Europa. 

Publicerad den 9 oktober 2018
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)