Yrkeshögskola (Yh)

Yrkeshögskola (Yh)

Här kan du skicka din fråga, synpunkt eller klagomål
Om du vill vara anonym kan du välja att inte fylla i din e-postadress.
Ansvarig förvaltning

Fritids-, kultur och utbildningsförvaltningen
Blå vägen 242
923 81 Storuman
Telefon: 0951-140 00 (kundtjänst)
E-post: fkun(a)storuman.se

Storumans Lärcentrum
Besöksadress:
Skolgatan 20, 923 31 Storuman
Epost: larcentrum(a)storuman.se

Kontaktperson
Per-Olof Lycksell
Utbildningsledare
Telefon: 0951-142 66
Epost: per-olof.lycksell(a)storuman.se

Ansvarig nämnd
Vy över vindkraftverk på snötäckt fjäll

Vill du gå en eftergymnasial utbildning som innehåller många praktiska inslag och leder till ett särskilt yrke? Då är en utbildning inom Yrkeshögskolan (Yh) något för dig!

Yrkeshögskoleutbildning (Yh) är en eftergymnasial utbildningsform där en stor del av utbildningen består av lärande i arbete (LIA). Det ger dig goda möjligheter till arbete efter utbildningen. Myndigheten för yrkeshögskolan är ansvarig myndighet för frågor som rör yrkeshögskolan. Som studerande är du under hela studietiden berättigad till studiemedel från CSN. Yh-utbildningarna har nationellt intag, vilket innebär att du kan läsa en utbildning var som helst i landet.

Ubildningstiden varierar beroende på vilken utbildning du väljer, och brukar vara mellan ett och tre år. Fem Yh-poäng motsvarar en veckas studier.

Var får jag mer information?

Till höger på webbsidan i rutan Relaterad information finns länkar där du kan läsa mer om vad yrkeshögskoleutbildningar är, hur du gör för att söka, och vilka regler som gäller för studiestöd/studielån hos CSN. Använd dig gärna av vår studie- och yrkesvägledare om du behöver råd!

(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)