Badplatser

Bad vid Solberg
Solberg vid Laisan utanför Tärnaby bjuder på kristallklart vatten, vit sand och fantastisk utsikt.

I Storumans kommun finns det flera naturskönt belägna badplatser. De flesta av våra badplatser har härligt klart vatten som svalkar skönt under varma dagar.

Badsjön

Ligger centralt i Storuman vid campingen. Passar bra för familjebad då det är långgrunt och det finns två lekparker i området med klätterställningar och gungor bland annat. För de större barnen finns det ett hopptorn. På campingen som ligger i närheten kan du köpa glass med mera.

Badsjön

Boxan

I Stensele finns en fin badplats som sköts av Stensele SK. För att ta dig dit tar du väg E45 mot Vilhelmina och svänger sedan vänster på Noansvägen. Efter några hundra meter har du Boxan på höger sida. Där finns det omklädningsrum, utedass, brygga och grillringar med mera.

Boxan

Gunnarn badplats, Lapplaya

Cirka 35 km från Storuman finner du byn Gunnarn. Du tar Blå vägen mot Lycksele och svänger vänster in i byn och följer den vägen någon km då finns det skyltar som visar var badplatsen är. Det finns möjlighet att hyra bastun som finns på badplatsen, mer information finns på Gunnarns webbplats. Gungor, omklädningsrum och dass finns på badplatsen.

Hembygdsområdet på Luspholmen

För att komma till Hembygdsområdet tar du Strandvägen ut mot Luspholmen. På höger sida finns det en skylt som visar var du ska svänga in. Där finns det toaletter som är öppna när caféet är öppet under juli månad. Då kan du även köpa glass, våfflor och hembakat tunnbröd.

På Luspholmen finns flera små stränder, ett tips är att följa stigen som startar bakom hembygdsgården för att komma till en fin strand med kristallklart vatten som du ofta får ha helt för dig själv.

Stranden i Solberg

En underbar sandstrand med långgrunt vatten som gör att vattnet snabbt blir varmt en solig dag. Här kan du bygga sandslott och hoppa i sanddynerna som finns i skogsbrynet. Om du rundar udden med klipporna kommer du till ännu en lång sandstrand med ett fritidshusområde. Vid sjöänden finns en hängbro över Tärnaån där den lättvandrade Tärnaåleden går att vandra in mot byn. Torrdass finns vid infarten mot badet. Sväng av E12 mot Norra Fjällnäs. Kör ett par kilometer och sväng av mot Solberg. Cirka 1,5 kilometer in efter Solbergsvägen finns en avfart ner till badplatsen i Laisan. Parkering på avfarten eller på vägen.

(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)