Hemsändningsstöd

Här kan du skicka din fråga, synpunkt eller klagomål
Om du vill vara anonym kan du välja att inte fylla i din e-postadress.
Ansvarig förvaltning

Kommunstyrelsen
Blå vägen 242
923 81 Storuman
Telefon:  0951-140 00 (kundtjänst)
E-post: ks@storuman.se

Kontaktperson
Ingrid Elebrink
Konsumentvägledare/utredare
Telefon: 0951-140 00 (kundtjänst)
E-post: ingrid.elebrink@storuman.se

Ansvarig nämnd

Om du har svårigheter att själv ta dig till matvarubutiken och handla matvaror så kan du få varorna hemkörda upp till två gånger per vecka. Det görs av närmaste butik som har tagit på sig uppdraget om hemsändningsstöd. Du måste vara folkbokförd i Storumans kommun för att kunna beviljas hemsändningsstöd. 

Om du inte kan handla själv kan du ringa in en lista på vad du vill köpa till butiken så plockar de ihop och kör ut varorna till dig. Hemsändningsstöd gäller för butiker som har dagligvaror inom Storumans kommun. Butiken får ekonomisk ersättning av kommunen för detta. För att få hemsändningsstöd kontaktar du:

Ingrid Elebrink, utredare
ingrid.elebrink@storuman.se
0951-142 61

Hemsändningsstöd övergår till normala rutiner efter covid-19

Vi har under pandemin med covid-19 haft utökat hemsändningsstöd som beviljats till alla över 70 år som ansökt. Det har varit en viktig insats som hjälpt många äldre att få hem matvaror och förnödenheter i en svår tid då möjligheterna att röra sig ute i samhället varit begränsade för riskgrupperna.

När nu rekommendationen om att riskgrupper och personer äldre än 70 år behöver isolera sig plockats bort och målgruppen erbjudits vaccin återgår vi till normala rutiner. Det utökade hemsändningsstödet avslutas den 30 september. Om du har frågor eller funderingar kring hemsändningsstöd eller vill ta kontakt med en biståndsbedömare är du välkommen att höra av dig till oss genom kundtjänst så hjälper vi dig vidare. Vi tackar företagare och andra som arbetat tillsammans med oss för att få det att fungera under pandemin.

Publicerad den 8 september 2021
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)

E-tjänster och blanketter