Nyheter

Snabbreferat från FKUN

Fritids- kultur och utbildningsnämndens sammanträde för mars månad hölls den här gången på Folkets Hus i Tärnaby.

Information från BRIS
Förmiddagen inleddes med information från Bris via Maria Pedersen. Nämnden ger årligen ett bidrag till Bris och deras viktiga verksamhet. Ledamöterna fick ett axplock av vad pengarna går till och är man intresserad kan man ta del av informationen på bris.se.

Information från förvaltningschefen
Sedan tog förvaltningschef Barbro Åkesson vid och informerade om ny rektor på Luspengymnasiet i Storuman, Mikael Rombe. Barbro gav rapport om hur arbetet fortskrider i skolledargruppen angående digitalisering. Vidare berättade Barbro om att en invigning av förskolan Regnbågen ska ske under våren.

Revidering av elevhälsoplan
En revidering av elevhälsoplanen är gjord. Ledamöterna fick via utbildningsstrateg Malin Lindberg information om denna reviderade plan som är samverkad med alla berörda parter.

Medborgarförslag om skylt till badhuset
För ett tag sedan kom ett medborgarförslag om att sätta upp en skylt för vägvisning till badhuset i Storuman. Detta medborgarförslag gick igenom och en ansökan gjordes till Trafikverket. Tyvärr har kommunen fått avslag på denna ansökan och vi får inte sätta upp skylten.

Rundvandring på Folkan och bowling
Efter en förmiddag med mycket information fick ledamöterna en rundvandring på Folkets Hus och en visning av samiskt centrum. Efter lunchuppehållet och partigruppsmöten provade nämnden på lite bowling innan förhandlingarna satte igång.

Beslutspunkter
Under beslutspunkterna fanns bland annat kränkande behandling, budgetuppföljning januari-februari, likabehandlingsplaner 2018, Luspengymnasiets programutbud samt avtal för konstnärers ersättningar.

Protokollet justeras tisdag 20 mars och kan sedan läsas i sin helhet på kommunens hemsida.

Publicerad den 20 mars 2018