Nyheter

Snabbreferat från FKUN

Fritids- kultur och utbildningsnämnden har haft sammanträde. På dagordningen stod bland annat besök från Polarsirkelen Friluftsråd i Norge.

Besök från Polarsirkelen Friluftsråd
Nämnden inleddes med besök från Norge och projektledare Pål Vinje från Polarsirkelen Friluftsråd och hans kollega Rebecka. De berättade om deras arbete i Norge med barn och ungas friluftsliv och rörelse och dess positiva effekter. Att starta ett samarbete med Storumans kommun kring aktiviteter både i förskolan, skolan och på fritiden diskuterades och många möjligheter togs fram. Med på informationen fanns också fritidsgårdens personal som ordnar mycket aktiviteter för våra unga på fritiden.

Information från Rektor Birke Weidringer Fahlqvist
Rektor Birke Weidringer Fahlqvist fanns också med och berättade om arbetet på Slussfors skola, Skytteanska skolan och Tärnaby Alpina gymnasium. Hon beskrev deras arbete utifrån läroplanen, arbetsmiljöplanen och likabehandlingsplanen. Nämndens ledamöter fick också ett litet rörelsepass under hennes ledning.

Beslutspunkter
Under beslutspunkterna fanns bland annat kränkande behandling. årsbokslut och verksamhetsberättelse, uppföljning av internkontroll, projektuppföljning, investeringar 2018 och läsårstider 2018/2019.

Protokollet justeras fredag 16 februari och finns sedan att läsa på Storumans kommuns hemsida.

Publicerad den 15 februari 2018