Nyheter

Snabbreferat från FKUN

Fritids- kultur och utbildningsnämnden har haft årets sista sammanträde. På dagordningen fanns bland annat beslut om detaljbudget. efter en hel del arbete i nämnden har vi nu en budget i balans.

Information från verksamheterna
Nämndens sista sammanträde för året inleddes med information från rektor Ia Gårdman. Hon ansvarar för skolan i Gunnarn, skolan i Stensele och Parkskolan i Storuman. Hon gick bland annat igenom arbetet kring kränkande behandling. Förvaltningschef Barbro Åkesson informerade om läget för SFI i Tärnaby och studie och yrkesvägledarens närvaro på Skytte i Tärnaby.

Beslutspunkter
Detaljbudget 2018. Efter hårt arbete och en del revidering kunde nämnden besluta om en detaljbudget i balans. Även en verksamhetsplan för 2018 antogs.

Fadderrapporter
Fadderrapporterna från de olika verksamheterna var många till denna nämnd. Röbroskolan, Slussfors skola, Gunnarns skola, Luspengymnasiet, förskolan Björken, SFI i Tärnaby och förskolan Villa Ville kulla. Det framkom många bra punkter och nämnden kunde konstatera att flera saker är gjorda eller påbörjade i verksamheterna.

Bowlingen i Tärnaby
Bowlingverksamheten i Tärnaby kommer att starta upp i början av 2018. Enligt nämndens beslut sedan tidigare skulle en upphandling ske. Efter samråd med näringslivet framkom dock att det i dagsläget inte finns någon möjlig intressent och därför togs beslutet att driva det i egen regi till att börja med.

Kulturplan
En kulturplan för 2018-2019 antogs av nämnden och skickades vidare för beslut i kommunstyrelsen.

Det fanns 18 beslutspunkter på dagordningen och justering sker tisdag 19 december.

FKUN önskar alla en riktigt god jul!

Publicerad den 15 december 2017