Nyheter

"Puls" ökar pulsen på Storumans skolor

Puls på Badsjön
"Puls" håller till i aktivitetsområdet kring Badsjön.

Börja dagen med 20 minuters promenad, cykling, fotboll eller brännboll. Genom "Puls" får Storumans elever fysisk aktivitet flera gånger i veckan utan krav på prestation. Alla är med och deltar efter egen förmåga och önskemål. 

Under vintern har de varit inomhus i bollhallen och tränat men nu under våren och sommaren håller "Puls" till vid Badsjön. Eleverna kommer på drop in på morgonen och väljer själva vad de vill göra för fysisk aktivitet i minst 20 minuter. 

– Alla har varit med och de allra flesta tycker att det här är en bra aktivitet, berättar Petra Ulander, lärare på Röbroskolan och en av de som arbetar med "Puls". 

Det är inga krav på prestation, rapportering eller tidtagning. När eleverna gjort sina 20 minuter går de vidare till dagens första lektion.

– Man kan välja att cykla, ta en promenad, spela fotboll, det finns lite allt möjligt. Vi har även tänkt spela brännboll och prova frisbeegolf, säger Petra Ulander.

Elever som går i årskurs fem, högstadiet och Luspengymnasiet deltar i "Puls" som också pågår på skolorna i Tärnaby. Träning och fysisk aktivitet underlättar lärandet och syftet är att eleverna ska ha lättare att ta till sig kunskap i skolan och må bättre både fysiskt och psykiskt. 

Fler bilder finns på Facebook (länk öppnas i nytt fönster)

Publicerad den 25 maj 2018