Nyheter

Projekt släktforskning-vill du veta mer om din historia?

Vill du veta mer om din historia? Att släktforska är att göra en resa i historien. Den kan bli kortare eller rent av livslång beroende på intresse och möjligheter. Kanske är din tanke att upprätta ett släktträd, kanske blir du lockad att gå på djupet och ta reda på mer om dina anfäders liv för det finns ju så mycket material att söka i.

Om du är nyfiken på släktforskning och bor i Storumans kommun har du nu möjlighet att få hjälp! Om du redan har kommit i gång är du också välkommen att vara med.

Storumans kommunbibliotek har erhållit bidrag ur bygdemedel i syfte att inspirera, ta tillvara och stärka kommunmedborgarnas intresse för släktforskning. Projektet pågår mellan 1 januari 2022 till 31 december 2023. 

Projektets uppdrag är att informera, samordna och starta upp släktforskning för enskilda personer och i mindre grupper i centralorterna och byarna. Arbetet kommer i mycket att utformas efter intresse och lokala förutsättningar för att kunna delta, via telefon och mejl, personliga besök och gruppaktiviteter.

I projektet kommer du att få hjälp med tips och råd samt att kunna ta del av de arkiv och register som kan hjälpa dig med information av allehanda slag kring de personer som du vill veta mer om. Förhoppningsvis kommer du också att tillsammans med övriga deltagare få trevliga stunder att dela information och berättelser med varandra.

Annonsering med inbjudan till träffar kommer att skickas ut under våren. Om du vill veta mer, välkommen att ta kontakt med Marie Persson. Alla, unga som äldre är välkomna att delta!

Projektledare
Marie Persson, biblioteket i Storuman och Storumans kommuns fotoarkiv
marie.persson@storuman.se
Telefon: 070-29 65 031

Publicerad den 27 januari 2022