Nyheter

Alpina SM på historisk mark i Tärnaby

Monne

24-26 mars står Tärnaby med stolthet värd för Alpina SM, en del av SM-veckan i Skellefteå. Tärnaby och Tärna IK Fjällvinden har genom åren haft mängder med duktiga skidåkare och nu vänds blickarna till hemmahoppet Magdalena Fjällström.

Alpina SM är en del av SM-veckan i Skellefteå, med avslutande slalomtävlingar i Tärnaby 24-26 mars. Tärnaby är som bekant en liten skidort med åtskilliga duktiga skidåkare på meritlistorna. Nästan fler än vad som kan räknas. 

–  Det är omöjligt att säga hur många SM-medaljer vi tagit här, det har varit så många genom tiderna, säger Gunnel Enetjärn på Tärna IK Fjällvindens kansli. 

Det är onekligen alpin historisk mark där några av världens genom tiderna största skidåkares berättelser börjar. Ingemar Stenmark och Anja Pärson är namn som självklart ofta nämns i sammanhanget. Nu har Tärnaby chansen att skriva in ytterligare medaljer på den ärofyllda listan i historieböckerna när hemmahoppet Magdalena ”Monne” Fjällström skall tävla i skidbackarna som i princip är hennes bakgård.

- Att tävla på hemmaplan är alltid speciellt. SM-backarna har jag tränat i under hela min uppväxt så jag måste bara våga tro på mig själv och köra på, säger Magdalena Fjällström.

Den blott 23-åriga Monne har haft Anja Pärson som både granne och inspiration under uppväxten och hon har åkt tusentals åk i backarna som bär flera av de stora stjärnornas namn. Bara någon månad före alpina SM tog hon hem segern i en FIS-tävling i slalom i Frankrike samt blev tvåa i storslalom i en Europacup-tävling i La Molina, Spanien. Nerverna verkar vara påtagliga men positiva och Monne känner sig peppad och vill gärna slåss om medaljerna. Och hon har goda förutsättningar för bra resultat

- Jag har en bra säsong i ryggen och bra skidåkning i mig. Dessutom hejar hela byn på mig och stödet jag får från min familj är oslagbart, säger Magdalena Fjällström.
 
OS i Sydkorea är avklarat sedan en tid tillbaka och Sveriges alpina elit tog medaljer av ädlaste valör. Detta är något som gett skidsporten lite extra välförtjänt uppmärksamhet och glans. Vi ser fram emot att Sveriges bästa skidåkare kommer till Tärnaby för att på historisk mark visa publiken sina talanger och vem som hamnar överst på pallen.
 
Kontaktuppgifter: Gunnel Enetjärn, Tärna IK Fjällvinden: 0954-101 09, info@fjallvinden.com

Publicerad den 20 mars 2018