Åtgärd för att stärka företagens likviditet

Storumans kommun möjliggör för att förlänga förfallodatum på avgifter. För att underlätta för de företag som har likviditetsproblem med anledning av coronaviruset, har Storumans kommun beslutat att vid behov förlänga förfallodatum av avgifter från 30 dagar till 90 dagar.

Storumans kommun har beslutat att möjliggöra för företag som har likviditetsproblem att förlänga förfallodatum för de avgifter som faktureras från 30 till 90 dagar. Kontakta oss via de kontaktuppgifter som finns på fakturan.

– Vi har fått in en frågeställning från näringslivskontoret om vad kommunen kan göra för att underlätta för våra företag. Vi har tittat över och gjort en snabb bedömning av insatser som gör en direkt skillnad för de företag som har eller kommer att få ett likviditesbekymmer, säger Peter Persson Koncernchef på Storumans kommun

De avgifter det handlar om är sophämtning hos företag, vatten och avloppskostnader för företag, tillstånd- och tillsynsavgifter enligt bland annat miljöbalken, plan- och bygglagen, alkohollagen samt nya tobakslagen.

– Det är bra att vi från kommunen snabbt kan hitta lösningar som hjälper våra företag i den svåra situation som vi har just nu, säger Tomas Mörtsell, kommunstyrelsens ordförande.

Publicerad den 19 mars 2020
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)