Coronavirusets påverkan på näringslivet

Storumans samhälle

Företagare i Storumans kommun drabbas olika mycket av coronaviruset covid-19, hur ser det ut i ditt företag? Flera företagare har hört av sig till oss på näringslivskontoret och vill ha hjälp att sålla bland all information.

Vi kommer uppdatera informationen på denna sida löpande. Observera att det kan finnas än mer aktuell information. Se respektive myndighets sida – eller hör av dig till oss så hjälps vi åt att tillsammans ta reda på aktuell information. 

Vi på näringslivskontoret finns till för er företagare. Hör av er för att få hjälp att reda ut begrepp eller om ni vill få hjälp att komma vidare i er verksamhet. Vårt telefonnummer är 0951-140 05 eller naringslivskontoret@storuman.se

Verksamt.se

På sidan verksamt.se finns information till dig som företagare om åtgärder som nu genomförs för att stötta näringslivet under Coronakrisen.

Hur påverkas du som företagare?

  • Anställda är oroliga och vill få information
  • Anställda blir sjuka
  • Kunderna uteblir
  • Sjuklönekostnaderna stiger
  • Intäkterna sjunker

Har du svarat ja på någon av frågeställningarna här ovan? Klicka här för att få fram förslag på insatser i företagen vi tagit fram kopplat till pågående situation kring coronaviruset.  

Behöver du hjälp i något av stegen, kontakta oss på Näringslivskontoret

Robert Salomonsson
Affärscoach Storuman
073-069 64 50 
robert.salomonsson@storuman.se

Mona Olofsson
Näringslivssekreterare
0951-141 05 
mona.olovsson@storuman.se

Åtgärder för att stärka företagens likviditet

Storumans kommun möjliggör för att förlänga förfallodatum på avgifter. För att underlätta för de företag som har likviditetsproblem med anledning av coronaviruset, har Storumans kommun beslutat att vid behov förlänga förfallodatum av avgifter från 30 dagar till 90 dagar.

Läs mer om förlängda betalningstider

Omställningsstöd

Företag med max nio anställda som drabbats extra hårt av Coronapandemin kan få omställningsstöd för till exempel konsultkostnader för att styra om/anpassa befintlig verksamhet, digitalisering, ny webblösning, utbildningsinsatser m.m. Läs mer på länken nedan.

Omställningsstöd

Nyhetsbrev om Coronakrisen

Näringslivskontoret skickar just nu ut nyhetsbrev med aktuell information om Coronakrisens påverkan på näringslivet. Nyhetsbrevet går till företagare i Storumans kommun. Vill du också ha nyhetsbrevet? Maila mona.olovsson@storuman.se 

Nyhetsbrev vecka 24

Nyhetsbrev vecka 22

Nyhetsbrev vecka 20

Nyhetsbrev vecka 19

Nyhetsbrev vecka 18

Nyhetsbrev vecka 17

Nyhetsbrev vecka 16

Nyhetsbrev vecka 15

Nyhetsbrev vecka 14

Nyhetsbrev vecka 13

Publicerad den 9 juni 2020
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)