Matsedel

Här kan du skicka din fråga, synpunkt eller klagomål
Om du vill vara anonym kan du välja att inte fylla i din e-postadress.
Ansvarig förvaltning

Kostchef
Tina Kerro
070-553 53 96
tina.kerro@storuman.se

Ansvarig nämnd
Matbild

Köken i Storumans kommun serverar varje dag mat till våra barn, ungdomar och äldre. Till varje måltid serveras grönsaker, mjölk och smör från norrmejerier, vatten och hårt bröd. Vi använder i första hand svenska råvaror. 

Matsedeln uppfyller energibehovet i enlighet med livsmedelsverkets rekommendationer. Vi använder ekologiskt och närproducerat i den mån det är möjligt. Alla maträtter är lagade efter skrivna recept. Avikelser kan förekomma eftersom vi jobbar med att använda de råvaror som köps in maximalt. Efterrätt serveras till äldreomsorgens brukare. 

Menyer för våren 2018

Under hösten provade köksenheten en ny meny som baserades på önskemål, hållbarhet och nytänkande. Efter det har en enkätundersökning gjorts och utifrån den en revidering av den rullande menyn. Nu kör vi igång igen och hoppas att alla ska uppleva en smaklig måltid!

Meny vecka 3
Måndag

Lunch: Pasta Carbonara och veckosallad
Middag: Duchesspotatis, delikatessbricka, örtsås och tomatsallad
Efterrätt: Nyponsoppa

Tisdag

Lunch: Saftiga köttfärsbiffar, gräddsås, potatis och picklade
rotfrukter
Middag: Stekt korv, potatis och blomkålsstuvning
Efterätt: Äppelkräm och mjölk

Onsdag

Lunch: Ungspannkaka och krämig bönsallad
Middag: Levergryta, potatis och vitkålssallad
Efterrätt: Tropisk soppa

Torsdag

Lunch: Krämig tomatsoppa, surdegsbröd, ost och frukt
Middag: Kökets val
Efterrätt: Kökets mjuka kaka

Fredag

Lunch: Tacofredag för skolans matgäster. Kåldolmar, sås på skyn, rårörda lingon och potatis för äldreomsorgens matgäster
Middag: Sill, gräddfil, kokt ägg, potatis, sallad och tunnbröd med ost
Efterrätt: Konserverade päron

Lördag

Lunch: Biffstroganoff, ris och varma grönsaker
Middag: Risgrynsgröt, smörgås med pepparsalami och frukt
Efterrätt: Aprikoskräm och gräddmjölk

Söndag

Lunch: Plommonspäckad fläskkarré, gräddsås, potatis och sallad 
Middag: Kokt skinka, mimosasallad och potatis
Efterrätt: Bärsås och glass, till hemtjänstens matgäster bjuds bär och grädde

 

Meny vecka 4
Måndag

Lunch: Gratinerad falukorv med ost, sautégrönsaker,
körsbärstomat och potatismos 
Middag: Raggmunkar och stekt fläsk, lingonsylt
Efterrätt: Hallonsoppa

Tisdag

Lunch: Pocherad fisk, ägg och dillsås, potatis
Middag: Stjärnsmäll och mild chilidressing
Efterätt: Aprikoskräm med gräddmjölk

Onsdag

Lunch: Ärtsoppa för äldreomsorgens matgäster. Mustig grönsakssoppa
me dklimp till förskolan och skolans matgäster.
Middag: Tinas kycklingmedaljonger, coleslaw, potatis
Efterrätt: Blåbärskaka och vaniljsås

Torsdag

Lunch: Kökets köttfärslimpa, gräddsås och potatis
Middag: Ungspannka, sylt och vispad grädde
Efterrätt: Apelsinsoppa

Fredag

Lunch: Exotisk gryta på kyckling eller fläskkött och ris
Middag: Laxpudding och skirat smör
Efterrätt: Jordgubbskräm och gräddmjölk

Lördag

Lunch: Marinerad kycklingklubba, pepparsås och potatis
Middag: Järpar med timjan och svampsås, potatis
Efterrätt: Kokospäron och ingefärsgrädde

Söndag

Lunch: Porterstek, sås av skyn och potatis
Middag: Potatisbullar med bacon, lingonsylt
Efterrätt: Konserverad frukt och vispad grädde

Publicerad den 19 januari 2018
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)