Matsedel - Storumans kommun

Matsedel

Här kan du skicka din fråga, synpunkt eller klagomål
Om du vill vara anonym kan du välja att inte fylla i din e-postadress.
Ansvarig förvaltning

Kostchef
Tina Kerro
070-553 53 96
tina.kerro@storuman.se

Ansvarig nämnd
Matbild

Köken i Storumans kommun serverar varje dag mat till våra barn, ungdomar och äldre. Till varje måltid serveras grönsaker, mjölk och smör från norrmejerier, vatten och hårt bröd. Vi använder i första hand svenska råvaror. 

Matsedeln uppfyller energibehovet i enlighet med livsmedelsverkets rekommendationer. Vi använder ekologiskt och närproducerat i den mån det är möjligt. Alla maträtter är lagade efter skrivna recept. Avikelser kan förekomma eftersom vi jobbar med att använda de råvaror som köps in maximalt. Efterrätt serveras till äldreomsorgens brukare. 

Midsommarmeny 

Midsommarafton
22 juni

Lunch: Dubbelmarinerad fläskfilé,
potatisgratäng och sallad
Efterrätt: Midsommartårta
Middag: Gravad lax, gravlaxsås, ägg,
färskpotatis och tomatklyfta

Midsommardagen 
23 juni

Lunch: Viltskavsgryta, potatis, rårörda
lingon och varma grönsaker
Middag: Matjessill, kall äggsås med rödlök,
potatis och sallad
Efterätt: Citronfromage serveras med färsk melon

Söndag 24 juni

Lunch: Helstekt kotlettrad, pepparsås, potatis, broccoli
Middag: Köttbullar, grönkålsstuvning och potatis
Efterrätt: Jordgubbar och vispad grädde med riven choklad

Menyer för sommaren 2018

Under hösten provade köksenheten en ny meny som baserades på önskemål, hållbarhet och nytänkande. Efter det har en enkätundersökning gjorts och utifrån den en revidering av den rullande menyn. Nu kör vi igång igen och hoppas att alla ska uppleva en smaklig måltid!

Meny vecka 26
Måndag

Lunch: Pasta Carbonara 
MiddagPrinskorv, duchesspotatis, och varm örtsås
Efterrätt: Svartvinbärssoppa

Tisdag

Lunch: Saftiga köttfärsbiffar, gräddsås och potatis
Middag: Morotssoppa, ostsmörgås och frukt
Efterätt: Äppelkaka och vaniljsås

Onsdag

Lunch: Blodpudding, baconströssel och lingon
Middag: Crepes med skinkfyllning
Efterrätt: Exotisk fruktsallad och vispad grädde

Torsdag 

Lunch: Kebabgryta och fullkornsris
Middag: Stuvad pytt i panna och rödbetor
Efterrätt: Morotskaka

Fredag

Lunch: Tacofisk och potatis
Middag: Kalvsylta, potatis, rödbetssallad
Efterrätt: Konserverad frukt och gräddmjölk

Lördag

Lunch: Linus mustiga köttgryta, potatis
Middag: Stekt palt, smör och lingon
Efterrätt: Hemtjänsten- Chokladmousse
Äldreboende- Glass och chokladsås

Söndag

Lunch: Hannas apelsinkyckling och ris
Middag: Lammfärsmedaljonger, grönpepparsås och potatis
Efterrätt: Kökets rulltårta

Publicerad den 20 juni 2018
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)