Matsedel

Här kan du skicka din fråga, synpunkt eller klagomål
Om du vill vara anonym kan du välja att inte fylla i din e-postadress.
Ansvarig förvaltning

Kostchef
Tina Kerro
070-553 53 96
tina.kerro@storuman.se

Ansvarig nämnd
Matbild

Köken i Storumans kommun serverar varje dag mat till våra barn, ungdomar och äldre. Till varje måltid serveras grönsaker, mjölk och smör från norrmejerier, vatten och hårt bröd. Vi använder i första hand alla svenska råvaror. 

Matsedeln uppfyller energibehovet i enlighet med livsmedelsverkets rekommendationer. Vi använder ekologiskt och närproducerat i den mån det är möjligt. Alla maträtter är lagade efter skrivna recept. Avikelser kan förekomma eftersom vi jobbar med att använda de råvaror som köps in maximalt. Efterrätt serveras till äldreomsorgens brukare. Smaklig måltid!

Meny vecka 46
Måndag

Lunch: Ugnstekt falukorv, mos i höstens färger och vitkålssallad
Middag: Tinas kycklingmedaljoner, örtsås, potatis och varma grönsaker
Efterrätt: Blåbärskräm och mjölk

Tisdag

Lunch: Krämig lasagne och sallad
Middag: Ärtsoppa och ostsmörgås
Efterätt: Silviakaka

Onsdag

Lunch: Fisk med frasigt täcke, citronsås, potatis och rårivna morötter
Middag: Levergryta med ärter, majs, paprika och potatis
Efterrätt: Konserverad frukt och vispad grädde

Torsdag

Lunch: Kökets pannkaka och bönsallad
Middag: Kokt skinka i tunna skivor, mimosasallad och potatis
Efterrätt: Hemkokt jordgubbssoppa

Fredag

Lunch: Gulaschgryta, ris och sallad
Middag: Risgrynsgröt, skinksmörgås och fruktbit
Efterrätt: Aprikoskräm och mjölk

Lördag

Lunch: Biff Lindström, sås, potatis och varma grönsaker
Middag: Fiskbullar, dillsås, kokt potatis och broccolibuketter
Efterrätt: Hallonmousse

Söndag

Lunch: Marinerad fläskkarré, svampsås, potatis och picklade rotfrukter
Middag: Stekt palt, rårörda lingon och rivna morötter
Efterrätt: Kladdkaka och vispad grädde

Publicerad den 13 november 2017
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)