Nyheter

Vilken lekplats vill du ha i Tärnaby?

Lekplats

Storumans kommun har under några år arbetat med att rusta upp befintliga lekplatser och anlägga nya lek- och aktivitetsområden. I år fortsätter arbetet och nu ska vi börja i Hemavan Tärnaby. Du kan vara med och påverka vilken typ av lekplats vi anlägger i Tärnaby.

I Hemavan har vi ännu inte klart med någon bra plats och lämplig mark för att anlägga en lekplats. Den befintliga lekplatsen i Tärnaby centrum kommer att vara kvar och berörs inte av det här arbetet.

För den nya lekplatsen i Tärnaby som kommer att ligga i anslutning till förskolan Granen väljer vi mellan tre olika alternativ:

Balansbana
En bana i naturmaterial där barnen antingen kan leka vid de hinder som de tycker är spännande, eller köra det som en bana för att utmana sig själva eller varandra. Den riktar in sig till barn och vuxna i alla åldrar.

Parkour
En bana som liknar balansbana i naturmaterial, men innehåller fler hopp och balansredskap för att göra det möjligt att ”springa” banan. Den riktar in sig till barn och vuxna i alla åldrar.

Klassisk lek
En lekplats som är av mer klassisk typ med klätterställning, gungor, rutschkana och ett balansredskap. Riktar in sig till lite yngre barn.

Alternativen är förslag och justeringar kan komma att göras. Klicka på länken nedan för att delta i omröstningen! 

Omröstning lekplats Tärnaby (länk öppnas i nytt fönster)

Publicerad den 23 maj 2018