Nyheter

Vi söker en entreprenör till Aktiviteten

Aktiviteten
Aktiviteten är centralt beläget mitt i Storuman och fyllt av liv och rörelse. På bilden syns hantverks- och återbruksmarknaden på Storumandagarna.

Vi söker en ny driven entreprenör till centralt belägna Aktiviteten Storuman.

Vi söker en verksamhet där människor kan träffas och mötas
Aktiviteten ska vara ett levande hus där människor i olika åldrar, med olika bakgrunder, kön och intressen kan träffas och mötas. Vi ser en aktör som vill samverka med övriga hyresgäster för att lyfta Aktiviteten som mötesplats och aktivitetshus.

Vi vill att Aktiviteten ska bidra till ett mer levande centrum och öka attraktiviteten av Storuman som helhet. Kvaliteten på verksamheten som bedrivs ska vara god. Vi ser gärna att verksamheten innehåller någon form av fika/mat eller enklare lunch. Verksamheten bör ha generösa öppettider med bland annat kvällsöppet flera kvällar i veckan. Avtalsformen kommer att bli ett lokalhyresavtal som skrivs i tre år eller enligt överenskommelse. Det kommer inte att tillåtas alkoholservering i lokalen.

Om lokalen
Lokalen är centralt belägen mitt i Storumans centrum på ett attraktivt läge. Ytorna som entreprenören själv har att tillgå är disken vid caféet och ytorna där bakom. Samlingsytorna består av stora öppna ytor med stora fönster mot torget samt en härlig öppning mitt i lokalen som ger insyn både till nedre- och övervåningen. Samlingsytorna delas med övriga hyresgäster som består av bland annat fritidsgården, bowling, bibliotek och lärcentrum. Här finns det möjlighet för entreprenören att själv komma med förslag och önskemål om hur ytorna önska disponeras utifrån idé på verksamhet.

På entréplanet finns det utifrån nuvarande möblering plats för ca 24 sittande gäster vid fönstren där soffor och bord ingår i hyran men det finns stora möjligheter att förändra möbleringen utifrån egna idéer.

Tillagningsköket är litet men innehåller det nödvändiga. Utrustningen består bland annat av kyl, frys, ugn och diskmaskin. Det ingår inget porslin eller övriga köksredskap utan en ny aktör måste själv införskaffa detta, skåpen är tomma men är full av möjligheter för den med idéer.

Övriga ytor att tillgå är bland annat kylrum, lastbrygga, städskrubb, diskrum, personalutrymme med toalett, dusch och en mindre yta för kontor. Skyltning sker enligt överenskommelse med fastighetsägaren som är Storumans kommun. Hyran kommer att bli marknadsmässig.

Intresseanmälan
Beskriv i din intresseanmälan verksamhetsidén, utbud av mat och dryck, öppettider, vilket aktivitetsutbud som ni önskar bedriva i lokalen och hur ni ser att samverkan med övriga hyresgäster kan se ut. Beskriv och visualisera tänkt interiör, basinredning samt utrustning och belysning.

Maila intresseanmälan senast den 1 december till: fkun@storuman.se Intresseanmälan är inte bindande. Storumans kommun väljer utifrån intresseanmälan ut aktörer till samråd/intervju. Därefter tillhandahålls övrig information om lokalen. Målet är att ha ett avtal klart innan första januari med tillträde till lokalen enligt överenskommelse.

Publicerad den 10 oktober 2017
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)