Nyheter

Vi fortsätter snygga upp Storuman

ATTSAM arbetare
Martin Karlsson, Hans-Erik Åström och Emil Rubertsson kommer att arbeta med att göra Storumans utemiljöer attraktivare.

Nu har projektet ATTSAM (Attraktivitetsåtgärder i samverkan) dragit igång för tredje och sista året. Vi utför olika åtgärder för att skapa en attraktivare utemiljö i Storumans centralort.

ATTSAM-projektet är inne på sitt tredje och sista år. Projektet handlar om att snygga till tätorten, alltifrån att röja offentliga ytor från sly till att sanera klotter. Martin Karlsson, Hans-Erik Åström och Emil Rubertsson började arbeta måndag 16 maj och kommer att synas ute i samhället under sommaren.

ATTSAM kommer bland annat att sätta upp de områdesskyltar som upphandlades och köptes in under 2015. Vi har köpt in 12 stycken skyltar som ska placeras vid infarter till våra bostadsområden. Skyltarna är 2,5 meter höga, belysta och utformade på ett sätt som skall fungera i vårt klimat. Vi hoppas att de uppskattas och att de får vara ifred. Syftet är att det skall bli tydligare och lättare att hitta för de som besöker oss men det ska även utgöra ett trevligt inslag i samhällsmiljön.

Promenadstråk vid Luspviken och nya lekplatser

Utöver skyltarna kommer även promenadstråket utmed Luspviken (gamla båthamnen till Saljesnäset) att förbättras med ny beläggning, spänger och röjas från sly. Stigen ska göra göras mer tillgänglig för allmänheten.

Under sommaren ska även de gamla lekplatser som bedömts som osäkra plockas bort och nya lekplatser på Vallnäs och Timotejvägen kommer att ställas i ordning av ATTSAM. En del åtgärder kommer att genomföras i samarbete med årets kommunala sommarjobbare.

Publicerad den 17 maj 2016