Nyheter

Västerbottens bästa skolkommun

Bästa skolkommun
Barbro Åkesson, skolchef och Tina Kerro, ordförande i fritids- kultur och utbildningsförvaltningen.

Storumans kommun är Västerbottens bästa skolkommun i Lärarförbundets ranking av alla Sveriges kommuner. Vi hamnar på plats 22 av 290 i årets ranking.

Lärarförbundets årliga ranking baseras på 13 kriterier, bland annat resurser till undervisningen, utbildade lärare, lärartäthet, andel godkända elever i årskurs nio och andel elever som fullföljt gymnasiet inom tre år. 

– Det är jätteroligt att vi kommit så högt i årets ranking. Det som inte syns än är att vi i år gjort ett kommunalt lärarlönelyft med en satsning på att höja alla lärares löner. Resultatet visar också på att politiken satsar på skolan i Storuman och att skolfrågor är högt prioriterade. Det är också roligt att vi fått så bra betyg av facket och att vi ses som en bra arbetsgivare, säger Barbro Åkesson, skolchef. 

– Det känns otroligt roligt att allt hårt arbete som alla medarbetare i förvaltningen gör har gett resultat. Vi är stolta i nämnden över framgången och fortsätter med flaggan i topp utvecklings arbetet, säger Tina Kerro, ordförande i fritids- kultur och utbildningsförvaltningen.

I rankingen för 2016 var Storumans kommun på plats 56 och i rankingen för 2017 har vi klättrat till plats 22 och är nu Västerbottens bästa skolkommun. Bäst i Sverige är Vellinge.

Publicerad den 5 oktober 2017
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)