Nyheter

Utbytesresa till Viitasaari i Finland

Besök Viitasaari
I vintras hade Storumans kommun besök från Viitasaari där vi visade upp gott värdskap med bland annat idrottsaktiviteter och utomhusmatlagning. Nu är det vår tur att resa till vår vänort Viitasaari i Finland.

Storumans kommun ska den 2-4 oktober göra ett kommunbesök i finländska Viitasaari. Vi erbjuder därför ett 20-tal idrottsintresserade skolungdomar, i åldrarna 10-12 år samt ett antal medföljande föräldrar att åka på utbytesresa. Med på resan kommer ett antal representanter från Storumans kommun att delta. 

Storumans kommun står för resa, kost och boende på en camping för ungdomar och medföljande föräldrar. Alla elever som följer med på resan kommer att bli beviljade ledighet fårn ordinarie undervisning. 

Vad händer i Viitasaari 2-4 oktober:

Onsdag: Vi anländer till Viitasaari på eftermiddagen.

Torsdag: Ungdomar och medföljande föräldrar åker till Viitasaaris skola och deltar i olika aktiviteter. Fotboll, lunch och simning står på schemat. På eftermiddag blir det bowling och andra aktiviteter med den lokala ungdomsföreningen. På kvällen blir det konsert i Tervamäki kapell. Kommunens representanter kommer att åka på rundtur i Viitasaari och sammanstrålar med ungdomarna/föräldrar i Tervamäki kapell.

Fredag: Alla besöker Uppfinningsmässa vid skolområdet. Efter detta äter vi lunch och påbörjar vår resa hem till Storuman.

Intresseanmälan skolungdom (länk öppnas i nytt fönster)

Intresseanmälan medföljande förälder (länk öppnas i nytt fönster)

Publicerad den 9 september 2019
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)