Nyheter

Utbildningsdag för bättre EU-projekt

EU-projekt

En grupp anställda på Storumans kommun, Visit Hemavan Tärnaby och Akademi Norr har fått en intensiv utbildning i EU-projekt. Målet med dagen var att vi som på olika sätt arbetar med projektutveckling ska bli ännu bättre på att driva projekt som våra verksamheter har praktisk nytta av. 

Cirka 20 deltagare fick lära sig mer om hur vi på ett smartare sätt kan utnyttja alla möjligheter som finns inom EU:s olika fonder. Det handlar inte bara om att söka pengar utan också om hur vi genomför projekt som kan skapa nytta och lösa våra vardagsproblem.

Storumans kommun har en organisation för hantering av projekt och projektidéer som är under uppbyggnad. Vi är en liten kommun men vi har kommit långt i vårt arbete med att utveckla projekt och genomför just nu flera projekt som medfinansieras av olika EU-program. 

– EU-projekt och annan extern finansiering är ett jätteviktigt verktyg för en liten kommun, genom att skapa resurser för utvecklingsarbete i alla verksamheter. I Storumans kommun har vi redan sedan tidigare goda erfarenheter av detta, men vi har också mycket att lära och utveckla nya kontakter för framtida samarbeten, säger Alexander Jonsson, utredare och EU-samordnare på Storumans kommun.

Kursen leddes av Peter Jadesjö från utbildningsföretaget Potential12 genom SIPU som är ett utbildningdföretag som arbetar med kompetensutveckling av bland annat myndigheter och kommuner.

Publicerad den 22 september 2016