Nyheter

Tonårsföräldrar, se hit!

Nu stundar ett sommarlov och vi hoppas att det blir ett glatt och minnesvärt sådant för alla våra ungdomar. Tyvärr har vi sett en ökning av narkotika och alkohol bland ungdomar. Det oroar oss på socialtjänsten inför sommaren då vi vet att gränserna ofta blir otydligare, nätterna längre och vänkretsen utökas. Tänk på att det är ditt ansvar att din ungdom inte utsätter sig för onödig fara.

Du som förälder kan hjälpa till genom att:

Var nykter själv
Se till att vara tillgänglig för att skjutsa och hämta din ungdom på olika aktiviteter eller hos vänner. Du får då bättre koll på var din ungdom vistas och med vem.

Lita inte blint på er ungdom
Dubbelkolla med vänners föräldrar att ungdomarna inte är ensamma hemma längre stunder på kvällarna. Se till att du vet var din ungdom kommer att sova och att där finns trygga, nyktra vuxna. Tillsyn skapar trygghet för både ungdomarna och er själva.

Nätverka
Kom överens med föräldrarna till din ungdoms vänner om t.ex. tider som ungdomarna ska vara hemma på. Se till att ha telefonnummer ni kan nå varandra på om det skulle behövas. Skapa telefonkedjor om information behöver nå ut till flera. Ungdomarna hänger ihop så varför ska inte ni föräldrar göra det?

Tänk på riskhelgerna
Tiden kring skolavslutning, Storumandagarna och marknader på andra orter.

Om du blir orolig för att din ungdom utsätter sig för fara kan du ringa oss och få rådgivning:

Socialtjänsten i Storuman 0951-140 00 (kontorstid, hela sommaren)
Polisen 114 14 (dygnet runt, hela sommaren)

Vi önskar er en lugn och skön sommar!

Socialtjänsten i Storumans kommun och Polisen i Storuman

Publicerad den 7 juni 2017
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)