Nyheter

Storumans kommun på konferensen Uppkopplad

Monter på bredbandskonferens
Storumans kommuns monter på bredbandskonferensen Uppkopplad i Lycksele stack ut bland de övriga utställarna. Bilden på vår nya roll-up är fotad utanför Hemavan av Jonas Berglund.

Årets nationella bredbandskonferens, Uppkopplad, arrangerades i Lycksele 30-31 januari. Deltagare från hela Sverige fanns på plats för att diskutera bredband och utveckling av stadsnät. Storumans kommun fick mycket utrymme och uppmärksamhet i presentationerna på scenen.

Kommunstyrelsens ordförande Tomas Mörtsell talade på invigningen. Infrastrukturminister Peter Eriksson var där och fick lyssna på presentationer från Svante Granberg som pratade om samverkan mellan stadsnäten i Västerbotten och SumNets arbete med att bygga ut bredbandet.  

Heidi Andersson och Björn Ferry pratade om deras arbete med #fossilfri2025 och Glesbygdmedicinskt Centrum, GMC sände live från sjukstugan i storuman under sin presentation.

- Av de kommuner som var med var vi en av de som fick mest utrymme, vi hade flera talare på scenen och de andra talarna refererade till oss så det var väldigt positivt för vår del, säger Aron Pennling, projektledare på SumNet. 

Presetationerna finns att se i videoklippen nedan.

Publicerad den 2 februari 2018
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)