Nyheter

Sommarprofilen: Sam Hedman

Sam Hedman

Veckans #sommarföretagare är Sam Hedman. Han är är fotograf och mångsysslare med fjällen som kontor.

I vintras var han bland annat lavintekniker för Naturvårdsverket en dag i veckan för att rapportera till www.lavinprognoser.se. Sam Hedman bor i Hemavan men har hela fjällvärlden som kontor. Mellan oktober och maj arbetar han som pistör i skidbackarna i Hemavan.

Övrig tid tillbringas i egna företaget, Sam Production. Här handlar det mest om fotografering och att skriva. Däremellan kan det bli både fjällguidning och hjälpa till med något evenemang.

- Bor man i en liten fjällort får man ta de jobb som bjuds. Det kan vara allt från husfotografering och skidbilder till filmprojekt eller produktdokumentation. Blir jag erbjuden något spännande och kul så tackar jag oftast ja, säger Sam Hedman. 

Det har blivit många artiklar genom åren i dagstidningar och magasin. Som frilans till länstidningarna kan man då och då få se bilder och reportage om hans egna naturupplevelser. En guidebok över sommarvandringar har just kommit ut och fler bokprojekt planeras.

Sommartoppar Hemavan Tärnaby är ett nytt projekt för besökare som Sam arbetar med i sommar. Här ska vandrare kunna samla på fjälltoppar och få chansen att erövra ett topptursmärke och vinna priser. Kameran är alltid med i ryggsäcken.

– Man vet aldrig när fotografierna jag tar kan komma till användning, Rätt var det är vill någon ha just den bilden. Att vara på rätt plats vid rätt tillfälle ligger det mycket planering bakom. Jag ser fram mot nya projekt och uppdrag, säger Sam Hedman.

Publicerad den 25 juli 2017
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)