Nyheter

Snabbreferat fritids, kultur- och utbildningsnämnden

Fritids, kultur- och utbildningsnämnden hade årets första sammanträde fredagen den 5 februari. 

Informationspunkter
Nämndens första sammanträde för året innehöll många informationspunkter. FKUN är en stor organisation med många verksamheter. Förvaltningschef Barbro Åkesson informerade ledamöterna om översyn av fordonsprogrammets lokaler, flyktingtillströmmningen och dess påverkan på FKUN:s verksamheter och om arbetet med ny pedagogisk verksamhet på gamla skolkontoret. Ordförande Tina Kerro och vice ordförande Peter Åberg informerade om en konferens om fjärrundervisning som de deltog på i slutet på januari.

Årsbokslut och verksamhetsberättelse
Under beslutspunkterna behandlades årsbokslut och verksamhetsberättelse. Nämnden gör ett underskott på 350 000 kronor för 2015. Årsbokslutet och verksamhetsberättelsen godkändes och skickades vidare till kommunstyrelsen. På dagordningen fanns också uppföljning av internkontroll, projektuppföljning, uppföljning av kommunalt aktivitetsansvar juli till december 2015.

Bidrag till BRIS
Nämnden beviljade ett bidrag till BRIS (Barnens Rätt i samhället) för 2016 på 10 kronor per barn i vår kommun vilket totalt blir 10 670 kronor. 

Fadderrapport
Som stående punkt har nämnden fadderrapporter från verksamheterna. Vid dagens sammanträde redovisades en rapport från förskolan Gungan och vid nästa nämnd 23 mars kommer föskolechef Karin Mörtsell att kallas för att ge ytterligare information om verksamheten.

Protokollet justeras torsdag 11 februari och finns sedan att läsa i sin helhet på kommunens hemsida.