Nyheter

Snabbreferat från ON och KF

Omsorgsnämnden och kommunfullmäktige har haft sina sista sammanträden före sommaruppehållet. Här kommer en gemensam sammanfattning av mötena.

Snabbreferat omsorgsnämnden 14 juni

Renovering på Backens sjukhem
Enhetschef för Backens sjukhem, Veronica Lundsten, berättade om hur året varit och vad som är på gång på avdelningen. Under året har hela sjukstugan genomgått en renovering och det har påverkat verksamheten men allt har gått att hantera. Beläggningen har varit lägre än tidigare år och det gör att arbetsbelastningen har varit ok och att man har kunnat jobba med verksamhetsutveckling i större utsträckning.

Information från LSS-handläggare och MAS
LSS-handläggarna, Inga-Lill Rönnholm och Ida Olofsson berättade om sitt arbete. De framförde att Försäkringskassans hårdare syn på assistans kommer att påverka kommunens budget. Den medicinskt ansvariga sjuksköterskan (MAS), Ann-Charlotte Reisek, redogjorde för den översyn som gjorts beträffande avvikelser inom hälso- och sjukvården som nämnden ansvarar för.

Genomgång av ekonomin
En genomgång av ekonomin gjordes och nämnden kan konstatera att underskottet är fortsatt högt och att det till stor del beror på placeringskostnader och förskjutning av kostnader från Försäkringskassan till kommunen. En total genomlysning av verksamheterna är på gång och nämnden ska senare i höst besluta om åtgärder.

Övriga ärenden bestod av diverse redovisningar och meddelanden samt ett antal personärenden.

Snabbreferat kommunfullmäktige den 13 juni

Mötet började med att två av kommunens anställda blev uppvaktade för 25-års anställning i kommunen. Övriga uppvaktas vid annat tillfälle. Fullmäktigen avslutade en mängd olika motioner och medborgarförslag som legat länge och väntat på beslut. Hur respektive förslag behandlades kan läsas i protokollet.

Kommunfullmäktige behandlade tertialrapporten för perioden 1 januari till sista april och den redovisningen godkändes. Hela mötet avslutades traditionsenligt att ledamöterna sjöng Ida´s sommmarvisa.

Publicerad den 26 juni 2017