Nyheter

Snabbreferat från omsorgsnämnden

Omsorgsnämnden har haft sammanträde och bland annat behandlat frågor om sjukfrånvaro hos personalen och haft dialog med kommunens handläggare i äldre- och LSS-frågor.

Dialog om LSS (Lag om stöd och service till funktionshindrade)
Mötet inleddes med en dialog mellan ledamöterna och kommunens handläggare för äldre- och LSS frågor om vilka kriterier som gäller och vad som kan behöva förändras. Senare i höst kommer ett förslag på nya och reviderade kriterier att läggas fram för beslut.

Ekonomi och budget
Tertialrapporten från perioden jan-april 2018 behandlades och nämnden kan konstatera att arbetet för att få budgeten i balans går långsamt och är till stora delar kopplat till omställningen av delar av Tranan till trygghetsboende. Dock ser nämnden med tillförsikt på kommande månadernas arbete.

Personuppgifter och GDPR (den nya dataskyddslagen)
Nämnden beslutade om hur våra personuppgifter ska hanteras, vem som ska vara dataskyddsombud samt vilka register som vi har och använder.

Habilitering
Nämnden beslöt att höja den så kallade habiliteringsersättningen från 15 kronor per dag till 45 kronor per dag.

Sjukfrånvaro hos personalen 
Nämnden fick också en genomgång av sjukfrånvaron hos personalen och anledningar att personal är sjukskriven. Det är en sak vi gör för att kunna förbättra vårt arbete med arbetsmiljöfrågor. Arbetet har fått stort fokus av nämnden och kommer långsiktigt att leda till minskad sjukfrånvaro och därmed minskat lidande för enskilda anställda.

Publicerad den 17 maj 2018