Nyheter

Snabbreferat från kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen hade under tisdagen sitt sista sammanträde innan sommaren. En lista på 56 ärenden behandlades under dagen.

Motioner och medborgarförslag
Tio motioner behandlades och kommer nu slutligt att beslutas av kommunfullmäktige i juni. Kommunstyrelsen behandlade 18 medborgarförslag och två stycken kommer att få sin slutliga behandling i kommunfullmäktige, medan övriga beslutades av kommunstyrelsen.

Tertialuppföljning 
Tertialuppföljning för både kommunstyrelsen och kommunen som helhet behandlades på sammanträdet. Prognosen visar på ett överskott på cirka 7 miljoner kronor för 2017 totalt sett. För fritids- kultur- och Utbildningsnämnden och omsorgsnämnden visar prognosen på ett underskott, vilket innebär att nämnderna i samband med delårsredovisningen vid halvårsskiftet får i uppdrag att redovisa vilka åtgärder de vidtagit för att minska underskotten i verksamheten.

Bidrag till Vildmannen
Föreningen Vildmannen har för 30-årsfirandet av årets Vildman sökt stöd för jubileumsaktiviteter under Storumandagarna. Kommunstyrelsen beviljar ett bidrag på 30 000 kronor till Vildmannen

Beslut om digitala sammanträdeshandlingar
Kommunstyrelsen beslutade också om införande av digitala sammanträdeshandlingar för kommunstyrelsen och kommunstyrelsens arbetsutskott. Det innebär att kommunstyrelsen vid årsskiftet kommer att övergå till papperslösa sammanträden, vilket kommer att spara både miljö och kostnader för kommunen.

Publicerad den 31 maj 2017