Nyheter

Snabbreferat från kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen har haft sammanträde och behandlade bland annat årsredovisningen för 2016.

Årsredovisning 2016
Kommunen når ett resultat på 8,9 miljoner kronor för 2016, vilket är strax över det budgeterade resultatet. Det är också det sjunde året i rad som Storumans kommun kan uppvisa ett positivt resultat. För kommunstyrelsens verksamhet är resultatet för 2016 ett överskott på cirka 13 miljoner kronor som framför allt beror på engångsintäkter för kommunens flyktingmottagande och lägre kostnader för skolskjutsar.

Hemavan Tärnaby Airport
Storumans kommunföretag har begärt godkännande av kommunfullmäktige att utöka ägandet i Hemavan Tärnaby Airport, som på grund av sänkta statliga driftsbidrag prognostiserar ett underskott på 2,3 miljoner för 2017. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige ska bevilja godkännande för utökat ägande i bolaget.

Utökad budget för ny förskola
Den planerade nya förskolan i Storuman kommer att bli dyrare att bygga än beräknat. Av den anledningen föreslår kommunstyrelsen att budgeten för investeringen får utökas med 6,6 miljoner kronor. Beslut kommer att fattas av kommunfullmäktige. Vidare beslutade kommunstyrelsen att bevilja 1,2 miljoner i investering för ny fjärrvärmekulvert till den nya förskolan.

Personvalsärenden
I kommunstyrelsen har Tina Kerro (L) slutat som ledamot. Hon ersätts av Ulla-Maria Åkerblom (L) som under kommunstyrelsen utsågs till ny ersättare i kommunstyrelsens arbetsutskott för att fylla även den platsen som Tina Kerro lämnat.

Publicerad den 5 april 2017