Nyheter

Snabbreferat från kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen har haft sammanträde och bland annat behandlat en kommande satsning på det lokala näringslivet i Storumans kommun och fått en redovisning av läget i räddningstjänsten. De senaste åren har räddningstjänsten vänt mot en positiv trend där de nu har fyllt upp vakanser och anställt ny personal.

Ekonomisk uppföljning
Vid kommunstyrelsens sammanträde behandlades ekonomisk uppföljning för årets fyra första månader för både kommunstyrelsen och kommunen som helhet. Kommunstyrelsen bedömer att man kommer att hålla budget för 2018. Även för kommunen som helhet ser budgeten för 2018 ut att hålla. Prognosen om underskott i fritids- kultur och Utbildningsnämnden och omsorgsnämnden kompenseras av högre statsbidrag än beräknat, vilket gör att prognosen pekar på ett nollresultat i enlighet med budget.

Stöd från regeringen för att utveckla näringslivet
Regeringen har beslutat om en särskild satsning på utveckling av näringslivet i den del av Sverige som kallas stödområde A. För Storumans kommun innebär satsningen ett tillskott på 1,76 miljoner kronor i tre år. Kommunstyrelsen beslutade att ge näringslivskontoret i uppdrag att ansöka om pengarna hos regeringen.

Räddningstjänsten redovisar sin verksamhet 
Räddningstjänsten redovisade sin verksamhet som bedrivs med god kvalitet. En utmaning för räddningstjänsten är att klara av rekryteringen av ny personal. Under senaste året har en speciell satsning gjorts för att klara behovet av nyrekryteringar. Satsningen har varit framgångsrik, i nuläget är man relativt välförsörjda med personal, även om man har ett fortsatt behov av att rekrytera brandmän i Tärnaby.

Publicerad den 29 maj 2018