Nyheter

Snabbreferat från FKUN

Fritids- kultur och utbildningsnämnden har haft sammanträde. Under dagen fick nämndens ledamöter en genomgång av ekonomin och de gjorde ett studiebesök med lunch på Gunnarns skola. 

Information om det ekonomiska läget
Nämnden inledde dagen med information från ekonomen Jessica Boström där delårsbokslutet gicks igenom. Nämnden kommer återigen göra ett underskott omkring två miljoner för 2017. I början av året tog nämnden beslut att uppdra förvaltningschefen till återhållsamhet i alla verksamheter då nämnden kunde konstatera redan i februari att budgeten skulle vara svår att hålla på grund av de skenande kostnaderna för interkommunal ersättning i gymnasieskolan. Det har varit ett gediget arbete under året men ett tufft mål att nå. Glädjande i underskottet är att vi har utökad verksamhet i stort eftersom vi har mera barn i kommunen än på länge.

Studiebesök på Gunnarns skola
Efter genomgången av ekonomin åkte ledamöterna på studiebesök till Gunnarns skola. Där går idag 33 elever från förskoleklass till sexan. Förskolan har mera barn en någonsin och de är drygt 30 till antalet så skolan är full av liv. Biblioteket var också öppet och är en filial i kommunens bibliotek med hög lånstatistik. Där finns en engagerad medarbetare som serverar barn och vuxna efter smak och behov. Nämnden fick rundvandring på skolan av rektor Ia Gårdman och besöket avslutades med lunch i matsalen och denna dag bjöds det på palt, stekt fläsk och lingon. Flera av ledamöterna hade aldrig varit till Gunnarns skola så besöket var väldigt uppskattat.

Övriga beslutspunkter
Under beslutspunkterna fanns förutom delårsrapporten och verksamhetsberättelse, projektuppföljning, kränkande behandling, resursfördelning, prioriteringsordning för säkra och attraktiva skolgårdar, huvudmannens kvalitetsarbete 2016/2017 och enheternas systematiska kvalitetsarbete 2016/2017. Under de sistnämnda punkterna beslutade nämnden att fördjupa arbetet för att ytterligare stärka kvalitén i kommunens skolor.

Totalt fanns det 13 besluts punkter på dagordningen och protokollet justeras på måndag 16 oktober och finns sedan att läsa här på kommunens hemsida.

Publicerad den 13 oktober 2017