Nyheter

Snabbreferat från FKUN

Fritids- kultur och utbildningsnämnden har haft sammanträde. På dagordningen stod bland annat studiebesök på Stensele skola.

Informationspunkter
Förmiddagen innehöll en gedigen lista med information från nämndens olika verksamheter. Bland annat informerade förvaltningschef Barbro Åkesson om läxhjälp efter skoltid, kränkande behandling, förskole- och skollokaler i Storumans tätort samt om de alpina utbildningarna.

Ekonomi och prognos för årets slut
Under beslutspunkterna togs tertialrapporten för januari-augusti 2016. Den visar på att nämnden kommer att ha ett underskott på ca 1,4 miljoner kronor vid årets slut. Det är ökade kostnader för interkommunala avgifter samt ökade lokalkostnader på grund av större barngrupper i förskolan som ligger till grund för det prognostiserade underskottet. Tertialrapporten ska överlämnas till kommunstyrelsen.

Systematiskt kvalitetsarbete
Redovisning av enheternas systematiska kvalitetsarbete 2015/2016 samt huvudmannens kvalitetsrapport fanns också med på dagordningen.

Övriga punkter som behandlades
Uppföljning av förskoleverksamhet på Umans Center, skrivelse om fria arbetskläder för förskollärare, fritidspedagoger och barnskötare och utredning om barnomsorg på obekväma tider var ytterligare punkter som behandlades.

Studiebesök på Stensele skola
Efter avslutat sammanträde åkte nämndens ledamöter samt tjänstemän till Stensele för att besöka skolan, fritids samt förskolan. Även där har vi många barn i verksamheterna just nu vilket är glädjande men också en utmaning. På fritids har de för närvarande 43 inskrivna barn och fler är på väg in. Lokalerna är inte stora nog för detta och det blir att försöka hitta en vettig lösning på situationen. 

På dagordningen fanns totalt 14 beslutspunkter. Protokollet justeras på torsdag 22 september och finns sedan att läsa här på hemsidan.

Publicerad den 21 september 2016