Nyheter

Snabbreferat från FKUN

Fritids- kultur och utbildningsnämnden besökte KulturAkademin på vårens sista sammanträde.

Fritids- kultur och utbildningsförvaltningen besökte Parkskolan och KulturAkademin på sista sammanträdet före sommaren. 

Budgetuppföljning
Den sista nämnden innan sommaren började med information från förvaltningsekonom Jessica Boström angående budgetuppföljning januari- maj. Nämnden visar negativ avvikelse när det gäller personalkostnader inom barnomsorgen. Detta beror dock på en väldigt positiv trend eftersom barnantalet ökar stadigt i kommunen och förskolorna är fulla. Prognosen för hela nämnden är ett underskott på 1 000 000 för 2018.

Kommunstyrelsen beslutade 2018-05-29, att nämnderna ska se över verksamheterna för att minimera underskotten och omfattas av den långsiktiga målsättningen att hålla tilldelad budgetram, vilket gör att alla verksamheter måste granskas. Nämnden beslutade därför i denna ärendepunkt att uppdra förvaltningschefen tillsammans med förvaltningsekonomen titta på eventuella samordningsvinster i verksamheterna samt i koncernen inför hösten 2018. En uppföljning av detta sker i nämnden 17 september.

Information från förvaltningschefen
Vidare information stod förvaltningschef Barbro Åkesson för. Hon berättade om att en granskning av gymnasieskolan pågar, hon informerade om gymnasieskolans introduktionsprogram och om tillbud och olycksfall samt förskoleplatser.

Studiebesök på Parkskolan och KulturAkademin
Nämnden gjorde också två besök under dagen, ett hos KulturAkademin och ett på Parkskolan. Rektor Birke Weidringer Fahlqvist fanns med på länk från Tärnaby och informerade bland annat om elevernas måluppfyllelse på Alpina Gymnasiet.

Information från Akademi Norr
Gudrun Viklund från Akademi Norr berättade om deras verksamhet samt om ett projekt som heter Stärkt Attraktiv Mottagning ( SAM ). Projektets huvudmål är att bygga gränsöverskridande samverkan mellan ideella och offentliga verksamheter engagerade i integrationsarbete.

Beslutspunkter
Under beslutspunkterna fanns bland annat kränkande behandling, förslag till ny stadieindelad timplan för grundskolan, förändringar i timplanen för Skytteanska skolan 2018/2019 samt resursfördelning Luspengymnasiet 2018/2019.

Publicerad den 19 juni 2018