Nyheter

Snabbreferat från FKUN 21 juni

Fritids- kultur och utbildningsnämnden har haft sammanträde och varit på studiebesök på Storumans Lärcentrum, biblioteket och på fritidsverksamheten.

Studiebesök
Ledamöterna fick först träffa personal och verksamhetschef på Storuman Fritid och se deras lokaler. Det är högtryck i deras verksamhet med många besökande ungdomar under alla öppettider och just nu håller de sommarläger på Laisok. Nämnden gjorde också ett kortare stopp på biblioteket och träffade Gunilla Pettersson, ny verksamhetschef för bibliotek och kultur.

Storumans Lärcentrums verksamhetschef Lina Forsebrant berättade om hur vårterminen sett ut och vilka utmaningar som väntar till hösten. Där har vi många elever i ganska trånga lokaler och det är en stor utmaning. Det är mycket på gång även där och intressanta samarbeten som kan leda till många bra utbildningstillfällen.

Även teknikens hus fick ett besök av nämnden och läraren på fordonsprogrammet på gymnasiet berättade om deras utbildning och nära samarbete med branschen och dess betydelse för en lyckad utbildning. Där är lokalfrågan också aktuell eftersom det i dagsläget inte finns tillgång till en så kallad travers och tunga maskiner ska lyftas.

Beslutspunkter
Under beslutspunkterna på dagordningen fanns budgetuppföljning januari- maj 2016, fritidshem i Hemavan, förskoleverksamhet på Uman Center och uppdelning av skolenhet. Två finansieringsförslag fanns också med, för samordnare för Vård- och omsorgscollage 2016-2021 och finansiering av projektet SUPER 2016 i ett år till. Fyra fadderapporter presenterades under sammanträdet.