Nyheter

Resultat från markanvisningstävlingen

Markanvisning

Tidigare i år utlyste Storumans kommun en markanvisningstävling för ett området i Hemavan. Nu är tävlingen avslutad och kommunstyrelsen har tagit beslut om fortsatta planer för det inkomna bidraget från Hemavan Ski Lodge.

Markområdet omfattar cirka 1,4 ha och är centralt beläget i Hemavan. Tävlingsperioden för markanvisningstävlingen pågick under 8 juni - 9 september. Ett bidrag har lämnats in, benämnt som "Hemavan Resort" och är inlämnat av Hemavan Ski Lodge.

Bidraget består av tre stycken byggnader som förbinds med varmbryggor. Utbyggnaden är tänkt att ske etappvis med lägenhetshotell, hotellrum, handel, spa och bensinstation

I ett första steg avser bolaget att bygga ett lägenhetshotell där lägenheterna ska ha tillgång till resten av anläggningen. Lägenheterna ska säljas för att få startkapital för hotelldelen. Bolaget har kontakt med andra hotellägare om ett eventuellt framtida samarbete. 

Kommunstyrelsen har beslutat att Hemavan Ski Lodge under sex månader får möjlighet att komplettera sitt tävlingsbidrag samt ansöka om planbesked. Därefter kan ett eventuellt markanvisningsavtal tecknas med Hemavan Ski Lodge. Återrapportering i ärendet ska göras till kommunstyrelsen. 

Publicerad den 5 december 2016