Psykeveckan i Västerbotten - Storumans kommun
Nyheter

Psykeveckan i Västerbotten

Psykeveckan

Varje år i november har Västerbotten en temavecka kring folkhälsoproblemet psykisk ohälsa. Målet är att öka medvetenheten och kunskapen kring psykisk ohälsa och visa på möjligheter i livet.

Det är en rad organisationer som tillsammans planerar och arrangerar Psykeveckan. Fokus ligger på psykisk ohälsa, psykiska sjukdomar och psykiska funktionshinder och deras konsekvenser men också på vägar ut ur utsattheten. I Storuman och Tärnaby arrangeras flera föreläsningar och aktiviteter under psykeveckan.

Program Storuman

Måndag 6 november kl. 18.00 på Folkets hus i Storuman
Föreläsning av Reine Carlsson, brandman från discoteksbranden i Göteborg. 

Onsdag 8 november kl. 18.00 på Vändpunkten i Storuman
Öppet hus på Vändpunkten. Prova på vårt nya ljusrum. Personligt ombud Nina Wallin berättar om vilket stöd du kan få från personligt ombud. Vi bjuder på fika.

Torsdag 9 november kl 17.30 på Studiefrämjandet, Storuman
Föreläsning av Peter Roth om sorgebearbetning. 

Program Tärnaby

Tisdag 7 november kl 14.15
Vad gör ditt barn/ungdom på nätet? barns liv på nätet med chatt, onlinespel och sociala medier ser annorlunda än för vuxna. Maria Dufva är kriminolog och arbetar med barn som utsatts för brott, hon föreläser om barns säkerhet på nätet och vad som kan hända ditt barn där.

Onsdag 8 november kl 16.00
"Medberoende, skam och dess Djävulsdans". Sanna Lundell är journalist, debattör, föreläsare och programledare. Hon har gjort ett flertal tv-produktioner däribland dokumentärserien "Djävulsdansen" om anhöriga beroendesjuka. 

Båda evenemangen livesänds från ABF:s lokal i Tärnaby, Granåsvägen 1. Fritt inträde!

 

 

Publicerad den 2 november 2017
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)