Nyheter

Producentträff med "Lapland a Culinary Region"

Ekologisk buljong i burkar

Nu startar det tre-åriga projektet Lapland a Culinary Region. Därför vi vill träffa och informera dig, som producerar eller vidareförädlar livsmedel - liten som stor! Även dig som drömmer och planerar att börja.

Tid: 24 april kl. 10.00-14.00
Plats: Virisen, Tärnaby

Du kommer där att få träffa erfarna företagare som producerar och levererar till restaurang och butik redan i dag. Det är ett treårigt projekt med målet att skapa en gastronomisk/kulinarisk region. Syftet med projektet är att skapa förutsättningar och en plattform för:

  • En levande landsbygd
  • En välutvecklad produktion av lokala råvaror
  • En ökad och exportmogen turism där matupplevelser sätts i fokus    

Men även kompetensutveckling, entreprenörskap och nätverkande liksom kvalitetsfrågor och frågor om hållbarhet utgör ”röda trådar” i projektet.

Anmäl er till Christian Frelsöy 070-227 76 02 christian.frelsoy@hushallningssallskapet eller Gunnar Forsgren 090-10 80 30 gunnar.forsgren@lrf.se senast en vecka före träffen. Vi bjuder på förtäring.

Vad kan du få hjälp med?

Produktion
Producerar du livsmedel i dag eller har du planer på att börja? Då vill vi veta vad du behöver för att din verksamhet ska få möjlighet att växa och utvecklas. Vilka hinder ser du? Vilka möjligheter? Hur vill du att ditt företag skall se ut om fem år? 

Är det konkreta verktyg du behöver, mer kunskap inom ett visst område eller kanske en mentor som redan har gjort din resa?

Förädling
Verkar du inom förädling? Då vill vi veta mer om vilka utmaningar och möjligheter du möter. Finns det ett behov av nya produkter och samarbeten? Efterlyser du utbildningar, vill du hitta nya nätverk eller något helt annat?

Innovation
Har du idéer om nya produkter eller tjänster så har vi knutit till oss ett Advisory Board, ett antal stjärnkockar som gärna provar nyheter och kan ge råd.

Försäljning-marknadsföring.
I detta projekt ingår även restauranger, både de som siktar på White Guide ackreditering och andra matställen som siktar på hög kvalitet med lokala råvaror. Alla behöver de mer lokalproducerade produkter. Behöver du hjälp med logistik, prissättning, affärskunskaper eller något helt annat?

Målet i projektet är också fler lokala råvaror och lokalt produkter i butikerna. Vad behöver du veta? Kanske paketering, etikettering, logistik, säljstöd mm.

Publicerad den 13 april 2018
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)