Nyheter

Hemavans nya vandringsstig behöver ett namn

Hemavan
Foto: Sam Hedman

I sommar drar vi igång arbetet med den efterlängtade vandringsstigen längs Umeälven i Hemavan. Vandringsstigen kommer att gå från Älvstigen vid flygplatsen till vägen mot Tängvattnet på ungefär samma sträckning som skoterleden går vintertid. Nu behöver stigen ett namn och vi vill ha era förslag!

Stigen kommer att röjas, vi kommer att sätta ut spänger och förbättra stigen så att den blir mer gångvänlig. Vi kommer också att göra iordning en rastplats. Mervärdesföretagen och Visit Hemavan Tärnaby har beslutat att en del av de mervärdespengar som kommit in under första kvartalet 2018 ska användas till närleder.

 Det är just nu många olika insatser som pågår för att utveckla både nya leder och stigar men även upprustning och omdragning av befintliga. Hemavan Tärnaby Näringsförening, Visit Hemavan Tärnaby, Storumans kommun och Länsstyrelsen jobbar både enskilt och tillsammans i olika projekt och insatser som kommer att synas och märkas inom kort.

Nu vill vi få in förslag på vad den nya stigen i Hemavan ska heta. Arbetet med stigen är ett samarbete mellan Storumans kommun, Aktiv Ungdom och mervärdesföretagen i Hemavan Tärnaby. Vi kommer tillsammans välja ut ett vinnande bidrag bland de förslag som kommer in. Det vinnande förslaget belönas med ett fint pris.

OBS! Omröstningen är nu avslutat. I september kommer vi berätta om vad Hemavans nya vandringsled ska heta.

Publicerad den 15 juni 2018