Nyheter

Ny plattform för Storumans besöksnäring

Skidtur på Uman
En skidtur på Uman i vårvintersolen. Här kan du åka skidor i nypistade spår och njuta av sjöutsikt samtidigt. Känn doften av vinteröppen sjö, hör fåglarna som kvittrar och kanske får du syn på en utter som solar sig i snön om du har tur. Med vår nya hemsida för turistinformation hoppas vi att fler ska upptäcka Storumans lättillgängliga friluftsliv och fina besöksmål.

Just nu pågår arbetet med att ta fram en helt ny hemsida för Storumans besöksnäring. Hemsidan ska lanseras till sommarsäsongen och kommer att bli ett lyft för turistinformation och besöksnäring i den östra delen av Storumans kommun.

Hemsidan finansieras genom Intillprojektet (Innovativ Turism I Lappland). Det är en del av projektaktiviteten "turistiskt utvecklingscentrum". 

– Vi tror att hemsidan kommer att bli ett bra stöd för besöksnäringen i Storuman och en plattform att bygga vidare på i takt med att näringen utvecklas, säger Marianne Lindgren, marknadsansvarig på Visit Hemavan Tärnaby.

En referensgrupp från Storumans besöksnäring har tillsammans med Storumans kommun, Visit Hemavan Tärnaby och Vildmarksdata påbörjat arbetet som skall vara klart 1 juni då sidan ska lanseras. 

– Nu kommer det finnas en grund för att visa upp allt som finns att göra även i Storumans östra del, till exempel fina besöksmål, träningsmöjligheter för skidåkning, fiske, vandring och skoter. Hemsidan ska visa vilket attraktivt och lättillgängligt friluftsliv som finns här i Storuman och vara till nytta både för turister, affärsresenärer och företagare här i Storuman, säger Madeleine Rinman, kommunikatör på Storumans kommun.

Inför lanseringen av den nya hemsidan kommer vi också börja marknadsföra #storumanlapland på Instagram. Ett konto med turistinformation och turistisk marknadsföring kommer att startas på Instagram under våren. 

Projekt INTILL är ett samverkansprojekt mellan destinationerna South Lapland, Gold of Lapland och Hemavan Tärnaby. 

För mer information kontakta: 
Marianne Lindgren
Marknadsansvarig Visit Hemavan Tärnaby
0954-104 69
marianne.lindgren@hemavantarnaby.se

Madeleine Rinman
Kommunikatör
0951-140 20
madeleine.rinman@storuman.se

Publicerad den 5 april 2018
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)

Relaterad information

Storuman Lapland (sidan öppnas i nytt fönster)