Nyheter

Ny friluftskarta för Storuman-Stensele

Foto från strandpromenaden

Nu finns en ny friluftskarta för Storuman-Stensele. Kartan ska göra friluftslivet i tätortsnära områden mer lättillgängligt för boende, besökare och turister.

Det har funnits en efterfrågan på information om stigar och vandringsleder i närområdet kring Storuman och Stensele. Vintertid när skidspåren prepareras behövs det också kartor som visar var spåren går. Turister vill veta var det är fint att gå och cykla för att uppleva den härliga naturen som finns i närheten av tätorterna Storuman och Stensele.

– Kartan ska vara användbar för alla. Vi hoppas att den kan inspirera till många nya promenader, cykelturer och motionsrundor. Du som kanske har fastnat i dina vanliga rundor får nu nya idéer om hur du kan kombinera ihop stigar, cykelvägar och vandringsstråk, säger Madeleine Rinman, kommunikatör på Storumans kommun.

– Jag tycket det känns bra att Energi- och klimatrådgivningen fått vara med och ta fram kartan. Vi måste alla hjälpas åt att minska bilkörandet i kommunen och jag tror att det finns ett behov av att ta sig ut och motionera utan att behöva starta bilen, säger Erika Arklöv, energi- och klimatrådgivare på Storumans kommun.

Storumans kommuns folkhälsosamordnare Marlene Yngvesson och GIS-handläggare Erika Kristoffersson har har också varit med i gruppen som tagit fram kartan i samarbete med Linjalen. Kartan kommer att finnas att hämta i kundtjänst på kommunhuset och på Aktiviteten, Hotell Toppen, bensinmackar, butiker och andra ställen runtom i Storuman. Den finns också att ladda ner digitalt under fliken "relaterad information".

Publicerad den 22 december 2016
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)