Nyheter

Ny arrendator på Storumans camping

Janne och Tina
Tina Kerro och Janne Ruonala har många planer på hur de ska utveckla och förbättra Storumans camping. Bokningsförfrågningarna rullar in och det kommer att bli mer liv och rörelse på området framöver.

Tina Kerro och Janne Ruonala kommer att driva Storumans camping under kommande år. Det blir en nysatsning på campingområdet med aktiviteter, hållbarhet och lokalproducerat i fokus.

Tina och Janne arrenderar campingen på ett avtal på fem års tid med möjlighet till förlängning.

– Grunden i vårt företag är hållbarhet och lokalproducerat och det kommer att synas på campingen också, säger Tina Kerro.

Storumans camping har redan fullbokat inför Storumandagarna och har fått många bokningsförfrågningar inför kommande säsong. Janne och Tina kommer att driva campingen året runt och utveckla boendemöjligheter under alla säsonger.

– På vintern kommer vi att skotta snö så att det blir möjligt att komma hit med husbil eller husvagn även vintertid. Det ska vara attraktivt att bo här även på vintern, säger Janne Ruonala.

– Vi kommer att trycka mycket på aktiviteter och samarbeta med andra aktörer i Storuman för att utveckla campingen, säger Tina Kerro.

Under vintern har Storumans kommun förvärvat före detta Kåtakyrkan som nu inte längre är en kyrka. Lokalen har genom en namntävling bland Storumans invånare fått ett nytt namn. Luspkåtan blir det nya namnet.

– Vi ser kåtan som en stor tillgång som vi kommer att utveckla framöver, säger Tina Kerro.

Publicerad den 3 april 2019
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)