Nyheter

Nu utses vinnaren i Storumans Väl

Nu på lördag är dags att kora vem som vinner ett aktiebolag, värde 50 000 kronor. Tävlingen med namnet AB Storuman arrangeras av Stiftelsen Storumans Väl och delas ut till minne av Kurt Stenvall på hans födelsedag den 18 februari.

Vinnaren får även draghjälp i form av mentorskap från en av ortens företagare med bred och långvarig erfarenhet. För många är det precis denna typ av mentalt stöd som behövs för att våga ta steget att genomföra sin dröm.

Fyra tävlingsbidrag har gått vidare och kommer att på lördag få pitcha (presentera) sin idé i 5 minuter inför juryn som består av representanter från Storumans Väl samt Guldpartners till Stiftelsen samt därefter svara på frågor under 10 min. Tävlingen startar kl 15.00 på Hotell Toppen i Storuman och vinnaren presenteras under middagen som inleds kl 17.30.

Kurt Stenvall var en svensk entreprenör, innovatör och uppfinnare. Kurt blev bara 53 år, men få människor har lyckats uträtta så mycket och lämnat efter sig ett arv av idéer som kan förverkligas av kommande generationer. Kort före sin död instiftade Kurt Storumans väl. Syftet är att stimulera utvecklingen inom samhälls- och näringslivet i Storumanområdet till gagn för dess innevånare.

Publicerad den 17 februari 2017